Ed Westwick

Fick en fråga om jag kunde skriva mer om Ed och Leighton om deras uppväxt och så såhär kommer det om Ed! Troligen kommer fakta om Leighton nästa helg :)

 

Namn:Edward ”Ed” Westwick

Född:27 juni 1987

Längd: ca 177cm

 

Tiden före Gossip girl

Ed är växte upp i en liten stad i England kallad Stevenage som ligger utanför London.

Hans föräldrar heter Carole and Peter Westwick och han har 2 äldre bröder.

Ed gick i skolorna St Ippolyt’s Chuch of England Primary School och sedan i The Barclay School.

Ed utbildade sig professionellt på National Youth theather i London och år 2006 vid ålder 19 blev det år han syndes först på tv. Han gjorde ett avsnitt av ”doctors” som var en såpopera som gick på dagtid. Även i seriers som medicinska dramaserien "Casualty" och ITV övernaturliga dramat "Afterlife syndes han till. Även detta år så var han med i sina första filmer. Childern of men och Breaking and Entering som även Jude Law och Juliette Binoche var med i.

Han hade även sitt egna band The Filthy Youth som splittrades när Ed flyttade till USA och det andra bandmedlemmarna bodde kvar i England.

En bit av Afterlife:

The Filthy Youth:

 

Gossip Girl

Eds genombrott kom 2007 då han fick rollen som Chuck Bass i Gossip girl. Han hade du flygit in från England till LA för att göra castingen och som tur var fick han rollen. Som många kanske inte vet så gjorde han audition för både amerikansk accent och engelsk så det hade funnits en möjlighet att Chuck Bass hade pratat med en engelsk accent. Showen pågår ju somsagt fortfarande och Ed är bosatt i New York och i alla fall förut i stadsdelen Chelsea. Under 2 år så bodde Ed och Chace tillsammans men 2009 flyttade Chace ut och skaffade en egen lägenhet.

Eds Audition tape:

 

2007-framåt

Under sin tid i Gossip girl har Ed hunnit gjort filmer som Son of Rambow, 100 feet, S.Darko och hans nyaste film Chalet Girl som kom ut i våras. Han är även med i Clint Eastwoods kommande film J.Edgar där han har en liten roll.  Senare i höst ska han även spela Tybalt i en ny tappning av Romeo and Juliet.

 

Dejtat

Mest kändast är Eds gamla flickvän Jessica Szhor som spelade Vanessa i Gossip girl. Det var tillsammans från 2008 till 2010.

Här är några bilder på äldre flickvänner till Ed som jag inte vet namnet på:

 

 

 


   Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 Trackback
RSS 2.0